efter regn kommer sol og efter storm kommer stilhed, som jeg igen i år oplever meget tydeligt her på de græske øer.

det føles faktisk lidt som et deja-vu a la sidste år på Symi efter yogaferien i Pedi, hvor alle netop var rejst videre, inden stormen rigtigt satte ind.

nøjagtig det samme skete i år!

som timet og tilrettelagt afsluttede vi den skønneste yogaferie på Amorgos sidste fredag med afgang mod Naxos, hvor 3 af os stod af, mens resten af gruppen fortsatte med færgen mod Pireaus og de nåede lige at komme væk, mens vejret stadig var roligt.

vi andre strandede på Naxos et par dage mere end planlagt, da færgen til Kreta blev indstillet pga for høje bølger. her lejede vi en bil og kørte rundt og så Naxos, som er den grønneste og største ø i kykladerne.

Naxos viste sig at ha et smukt bagland med klostre rundt omkring i bjergene, hvorom der svævede flere ravne end jeg husker nogensinde at ha set samlet på et sted før…

Amorgos, hvor årets yogaferie fandt sted, er en af de smukkeste græske øer stadig uspoleret af turismen og det blir vist svært at slå den uanset, hvorend vi tar hen…!
(se næste blogindlæg fra vores udflugt til øens og en af landets helligste klostre)

rejsen til og fra øen er blot meget lang, hvilket nok samtidig er årsagen til, at øen stadig er autentisk græsk – den har tydeligvis ikke ændret sig meget siden den franske filminstruktør i 1984 valgte den som scene for sin berømte kultdykkerfilm, Le grand bleu.

men da en del solhungrende yogier har givet udtryk for, at de tøvede med at ta med på årets yogaferie til det græske ø-hav, fordi det virkede for besværligt at sku med både fly, bus og færge, er jeg taget til Kretas sydkyst på udkig efter nye yogaferiemål…

Kreta er unægteligt noget nemmere at komme til og Paleochora (paleo=stenalder og Chora=hovedstad) i Kretas sydvestlige hjørne sku være mere vejrsikkert end nogen andre steder. sydkysten af øen ligger i læ af Lefka Ori, de hvide bjerge, der er en bjergkæde med 50 bjergtinder over 2000 meter og byen er med sit milde klima et af de eneste steder på øen, der er åbent året rundt…

fortsættelse følger…:-)