umiddelbart sku man jo mene, at det at arbejde med sin krop i yogastillinger på en yogamåtte nok handler mest om det rent fysiske…

ofte i løbet af en yogatime hører man udtrykket – gi slip! – næsten uanset hvilken form for yoga man dyrker.

dette er under yogatimen en udfordring selvfølgelig rent fysisk, hvor man er tilbøjelig til at spænde op rundt omkring i kroppen.

men det gælder mindst lige så meget at gi slip rent psykisk på angst, tvivl men osse tanker om imorgen og igår, der flyver forbi og processen viser sig at være en måske endnu større udfordring i at være til stede i nuet.

det at gi slip møder vi tit i hverdagen og her kan vanen fra yogamåtten bruges rent praktisk i de forskellige situationer.

det er ikke ualmindeligt, at jeg efter yogaferierne hører mine elever sige, at de oplever en anden afslappet holdning til livet med mere ‘pyt, det går nok’ og i ren praksis virkelig at gi slip.

da livet består mest af hverdag, er det altid her prøven skal bestås.

selvom jeg har dyrket yoga i 30 år og det vil jo nok sige flere timer end de fleste, er det stadig en opgave at bevare yogiånden udenfor måtten, når det fx ikke går helt som jeg har planlagt.

som for eksempel i december, da jeg kom til at slette 3 års nyhedsbreve med et enkelt forkert klik på en indisk computer. jeg brugte nogle dage på at gi slip og tænkte, det nok var meningen…. men da jeg ikke havde helt fred med beslutningen, tog jeg som så ofte gør i en situation med tvivl, et I CHING kort – svaret var klart og tydeligt: repair what is broken!

jeg brugte derfor sammenlagt et par uger mellem yogatimerne og fik sat det hele op igen…

nu står jeg i samme situation, blot endnu mere ‘alvorlig’…

mine hjemmesider er nemlig kommet i fare pga det system, jeg har anvendt til at sætte dem op i, udgår.

altså skal jeg lære et helt nyt system at kende, og ‘computersprog’ er i forvejen ikke mit sprog.

men jeg har tænkt mig, som altid, at gi det en chance og gøre et forsøg 🙂

det betyder, at der ikke sker så meget på hverken yogabalancen.net eller yogaferie.net den kommende tid, mens jeg efter 3 måneders yogaferie i både indien og thailand med yoga morgen og aften ALLE dage undtagen om søndagen, holder min egen årlige ferie i Nordindien og Nepal.

til gengæld regner jeg med, at det kører igen evt med nogle små ændringer, når jeg igen kommer hjem på ‘kontoret’ sidst i april.

indtil da lover jeg helt at gi slip på det og nyyyyyde min ferie – for selvom jeg måske har verdens bedste job, så er det stadig rart indimellem, at vækkeuret ikke ringer og netop ikke at sku noget …andet end at være….

og så vil jeg helt sikkert glæde mig til igen at komme hjem til det danske forår og en ny dejlig sæson med masser af yoga…