Thich Nhat Hanh (født 11. oktober 1926) var en vietnamesisk buddhistmunk, lærer, forfatter og fredsaktivitist.

Som 16-årig blev han optaget i et zenkloster, hvor han modtog undervisning og senere blev munk i 1949. I 1960 oprettede han i Saigon en humanitær organisation, der arbejdede med at genopbygge udbombede landsbyer, etablere skoler og lægehuse samt skaffe nye hjem til familier, der var blevet hjemløse under Vietnamkrigen. I den forbindelse drog han til USA for at give foredrag og påvirke den amerikanske regering til at trække sig ud af Vietnam. Han fik kontakt til Martin Luther King, der indstillede Hanh til Nobels fredspris.

Gennem årene havde Hanh en stor indflydelse på udviklingen af den vestlige udgave af buddhismen. Senere i sit liv boede han i mere end 40 år i Sydfrankrig, hvor han samlede folk fra hele verden, som en af nutidens anerkendte mestre. Herfra udbredte han sin lære gennem en lang række foredrag, samtidig med han skrev og forfattede mange bøger, bl.a. bestselleren, ‘Miracle of mindfulness’.

Han har sagt mange kloge ord ord, hvor en af mine favoritter er:

“If one step at peace is possible, peace IS possible!”

En del af hans undervisning var meditation – kunsten at være i nuet, som han beskriver som:

“The present moment is where life can be found, and if you don’t arrive there, you miss your appointment with life”

Đem tro mà rải hết ra ngoài để nuôi cây nuôi cỏ, cho cỏ cho cây lớn lên. Đừng có ngăn ngừa sự tiếp nối của nắm tro ấy..

Thay, som var hans kælenavn blandt hans elever, tilbragte de sidste 3 år i sit hjemland Vietnam, inden han lørdag den 22.januar 2022, da klokken slog midnat – med et fredeligt suk forlod denne verden…
Han levede mindfulness og var eksemplet lige til sin død, som disciplene omkring ham oplevede som mindful dying.

‘Live your daily life in a way that you never lose yourself. When you are carried away with your worries, fears, cravings, anger, and desire, you run away from yourself and you lose yourself. The practice is always to go back to oneself.’

Sounds True Presents: Calligraphy with Thich Nhat Hanh – YouTube

Thich Nhat Hanh’s final mindfulness lesson: How to die peacefully – Vox