på ugens workshop havde vi lokket danmarks urtekone anemette olesen til at komme til bornholm helt fra djursland.

hun startede med at vise, hvordan man nemt kan lave sit eget urtesalt af havens ukrudt med bl.a. skvalderkål og brændenælder.

vi gik en tur rundt i mimis have, der viste sig at være en velasorteret urtehave – men hvem ku osse ha forestillet sig andet…?

årets retreats hos mimi på bornholm burde næsten omdøbes til gourmet retreats, da vi blir forkælet med alskens lækkerier – alt godt fra haven.

udover at producere kilovis af pt solmodne ribs, kirsebær og hindbær var haven et godt udgangspunkt for dagens urteworkshop, hvor anemettes viden ku ha strakt over flere timers information og eventyrsfortælling om de mange lægeplanter, der blev synlige ved at gå på opdagelse ude i bedene.

vi tog derefter ind i en af landets skønneste skove, almindingen og gik rundt i ekkodalen forsynet med kurve under armen og samlede skovløg, mjødurtblomster, gederams, vejbred, padderokke og forskellige spiselige blomster og urter, som den kloge urtekone pegede ud efterhånden, som vi kom frem.

da vi igen kom hjem med fyldte kurve, blev der tændt et bål udenfor, hvor der blev kogt suppe, bagt kartofler og æbler til dessert og lavet pandebrød grønne af urter; som anemette sagde, jo flere urter desto bedre 🙂

det viste sig efter yoga til aftensmaden at være brændenælde pestoen, der var den største favorit – men alt smagte dejligt og blev nydt med god appetit.

vi aftalte med anemette, at hun gerne måtte komme igen til næste år, hvor hun planlægger at arrangere en hel weekendworkshop med produktion af naturlige hudplejeprodukter.