i dag er nymåne i chaitra måneden dedikeret Hanuman og endnu en af de vigtigste helligdage i indien – nemlig hinduistisk nytår.

gudi padawa markerer starten på et nyt år, hvor gudi står for sejr og padawa for den første dag, som ifølge legenden refererer til tiden hvor Lord Brahma genskabte verden efter den store oversvømmelse og verden, som vi kender den idag, blev genfødt.

hinduerne tager rent og helst helt nyt tøj på for at besøge templerne og tilbede guderne, medbragt frugt og røgelse og modtager prasad, som svarer til hinduernes oblat i forbindelse med den katolske nadver, der på denne særlige dag specielt tilberedes med neemblade og blomster, en af de mest brugte ayurvediske urter til at rense blodet og genopbygge immunforsvaret.

dette er et af årets tre vigtigste dage til at starte nye projekter og hvert øjeblik ses som velegnet til at begynde på noget nyt.

på denne dag er det også muligt at få astrologiske forudsigelser for årets gang med bl.a. en såkalender a la vores almanak, der viser hvilke dage, der er særligt velegnede til såning og på hvilke dage helligdagene falder.