de fleste ved, at Amazonen er verdens største regnskov og jordens nok vigtigste ‘lunger’, men det var nyt for mig, at den fylder 74% af Perus areal og vokser i op til 4000 meter over havet.

dette forklarer hvorfor machu picchu tit ses dækket af skyer fra den frodige vegetation af den omkringliggende regnskov. Her lever mange vilde dyr, bla. jaguaren, pumaen og sydamerikas eneste bjørn, brillebjørnen, som jeg blev inspireret af her:

mange forskellige bjørne elsker at sidde i denne stilling gerne i lange tider ad gangen…

amazonefloden har sit udspring i peru højt oppe i andesbjergene, der starter i mindre floder, som samler sig i amazonas, der flyder ud i atlanten på mere end 7000 km, hvoraf knap halvdelen er gennem peru.

en sejlads op ad floden syntes som en drøm, der blev virkli – alene navnet Amazonas lyder som det rene eventyr! Vi har tidligere måttet konstatere, at peru er lidt af et papegøjeland, hvor man indimellem ik ka høre sine egne tanker for papegøjer, der indtager trækronerne i flokkevis og lever op til deres ry om papegøjesnak…næbet er ikke lukket et øjeblik ;o)

men op ad floden oplever vi mere end 30 forskellige eksotiske fugle og delfiner, som på disse kanter kan være helt lyserøde. Heldigvis sover både caymaner, amazonekrokodillerne der både findes i sorte og grønne samt anakondaerne, som man jo helst ikke ska forstyrre…

floden er brun og virker meget levende, specielt når jeg netop har hørt, at der under overfladen lever elektriske kæmpeål og piranhaer – de lokale ved, hvor de skal bade.

jeg var ikke fristet…B)