Selvforkælelse
Villa Fjordhøj er et lille charmerende kursted beliggende lige ned til skælskør fjord. Her tilbringer vi flere weekender om året, hvor vi kombinerer en masse meditativ yoga med husets spa faciliteter – en udmærket kombination;-)

Lørdag formiddag efter den skønneste brunch er der workshop på programmet, der starter i templet, hvor yogaundervisningen også finder sted. Første del af workshoppen består af en kort gennemgang af yogaens træ og de 8 trin med særligt fokus på det 2.trin, niyamas og saucha, der kan oversættes som renhed.

Efter lidt information om ayurvedaens syn på detox mødes vi i romerbadet, som er et smukt rum med blå kakler på både gulv, væg og loft med god plads til at hygge sig i liggestole med en rar belysning af stearinlys overalt…
I romerbadet holdes temperaturen konstant ved, at der jævntligt kommer damp ud, så det føles behageligt med max 38 grader og fugtig luft, så man slapper af…

Med sauna helt nede ved vandet, er det oplagt med en dukkert i den rene fjord. Naboerne er vant til lidt af hvert, da fjordhøj tit huser forskellige velværeworkshops med kvinder i evakostume smurt ind i mudder, som kommer løbende ud af saunaen og hopper i vandet fra fjordhøjs egen badebro.
Tanken bliver mindre fjern, ikke mindst efter at ha svedt igennem i saunaen med pebermynte som dagens aromaterapi.

Sidste workshop i juni lavede vi mudderbad af rasul, mens vi i denne weekend valgte kikærtepeeling, som jeg i sin tid lærte i min første ashram i Indien.

Masken er særlig god til fedtet og uren hud, og kikærteblandingen er nok det bedste, man kan bruge efter en ayuvedisk massage. Her drypper man stadig af at være smurt ind i olie, som bagefter helst skal ha lov til at trænge ind og virke, istedet for blot at blive vasket af.
I den forbindelse må man ikke anvende sæbe, men kan med stor fordel istedet anvende kikærter, der fjerner overflødig olie og efterlader huden ren og blød.

Elverbadet (som ses på billedet) er et meget stort trækar, der står i den smukke have ude under åben himmel, hvilket indbyder til yogisamvær og stille meditation under stjernerne – tit bliver det sidste punkt på dagens program, inden vi går i seng efter en skøn dag i selvforkælelsens tegn…