jul i kardemommebjergene

årets yogaferie i varkala bød traditionen tro på en juletur op i kardemommebjergene med besøg i min gamle ashram, sivananda vedanta center omend den unægteligt var lidt anderledes, da jeg boede der i 90erne…

de sidste 3 juleaftner har vi i forbindelse med yogaferie ved kysten overnattet i nationalparken tæt på ashrammen og neyar dam, hvor vi bor ved foden af et helligt tempelbjerg, indiens svar på ayers rock men istedet for rød ørken er der grøn og frodig regnskov så langt øjet rækker oppe fra toppen ved det lille tempel – en fantastisk udsigt 360 grader rundt, som vi nyder med solnedgangen, mens templets olielamper tændes og præsten chanter og udfører dagens andet ritual.

vegetationen består af palmer, kokos (kerala betyder kokos) bananer, gummi-, mango, mahogni- og kaneltræer, ananas der vokser vildt som kaktus ud af klippevæggen, ingefræ og gurkemeje, der som vildsvinenes favoritter ligger halvt opgravet rundt omkring, mere end 500 forskellige orkideer og sjældne ayurvediske urter.

vi går på en lille sti med lyden af mange eksotiske fugle, cikader og en sjælden gang synet af aber i trækronerne og muligheden for at møde flere vilde dyr…ja selv elefanter, som jeg oplevede dengang jeg tilbragte en monsunsommer i ashrammen i midten af 90erne og for første gang var med på denne 5-6 timer lange vandretur sammen med en række orangeklædte swamier, hvor alle pludselig smider sig ned…og jeg selvfølgelig ligeså, da vi mærker jorden ryste, fordi nogle elefanter kom så tæt på – hvorlænge ved jeg ikke at vi lå, men vi lå musestille i noget der syntes meget lang tid…

vi sejler gennem dette magiske landskab og vandrer over floden op og ned ad bakke og kommer til sidst helt ind til vandfaldet, hvor de fleste vælger at få en forfriskende dukkert…er vi heldige, kan vi her udover de fineste sommerfugle få øje på kolibrier, der summer ved nogle røde blomster fra en af de mange fremmede træer..

vores kokke laver en udsøgt frokost, som blir serveret på fornemmeste vis i den skønne natur og alle spiser med god appetit, inden turen går videre til ashrammen og et helt andet eventyr…